OverlayGlas

Het OverlayGlas systeem is hét alternatief voor traditioneel glas-in-lood.

Het traditionele glas-in-lood is een gevestigde orde en heeft zijn bestaansrecht al meer dan bewezen. Het OverlayGlas systeem is nog jong. In andere landen en continenten bestaat het ondertussen al wel zo’n 30 jaar, maar een dergelijke tijdsduur kan natuurlijk niet in de schijn staan bij de tijd dat het traditionele glas-in-lood inmiddels al bestaat.

Ik ben er voor 100% van overtuigd dat ook het OverlayGlas systeem in Nederland zijn plaats zal gaan opeisen naast het traditionele glas-in-lood en andere glasdecoratiesystemen. Het OverlayGlas heeft specifieke eigenschappen, en deze zullen zich in de loop der tijd alleen maar vermeerderen. Uitontwikkeld is het gebruik van OverlayGlas nog lang niet.

Naast allerlei informatie over het fraaie OverlayGlas bied ik U ook een grote verzameling van praktijkvoorbeelden aan in de diverse foto-galeries. De praktijkvoorbeelden zijn gemaakt all over the world. Een aantal ervan zult u wellicht, qua stijl of kleur, niet eens aan willen treffen in Nederland. Dat kan, de bedoeling is ook alleen maar om u te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Zo heeft ieder continent zijn eigen smaak. Veel foto’s komen uit de USA, Australië of de UK. Op het vaste land van Europa is het OverlayGlas pas sinds kort in opkomst. Daarbuiten wordt het OverlayGlas al geruime tijd (p.m. 30 jaar) professioneel gebruikt in kleine, maar ook (zeer) grote projecten.

In Nederland werd het OverlayGlas-systeem geïntroduceerd door Glastastisch. Ik ben er ook van overtuigd dat er een grote toekomst ligt voor het OverlayGlas systeem. Maar zoals elders ook het geval is, zo zal ook hier in ons mooie Nederland het OverlayGlas qua stijl en kleurgebruik een eigen weg gaan bewandelen. Dat is niet anders dan bij het traditionele glas in lood overigens. Ook daar kent Nederland een heel eigen wijze van stijl en kleurgebruik. Deze typisch Nederlandse stijl en kleurgebruik moet zich voor het OverlayGlas nog gaan ontwikkelen. In mijn persoonlijke portfolio treft u een foto-galerie aan van voorbeelden die ik in de loop der tijd heb mogen maken voor de Nederlandse en Belgische markt.

Het OverlayGlas gaat zich ontwikkelen naast het bestaande traditionele glas-in-lood. Zo is het ook gegaan in andere landen. OverlayGlas is dan ook geen vervanger voor het traditionele glas in lood, maar een uitbreiding voor het zeer fraaie ambacht. Traditioneel glas-in-lood kent zijn specifieke gebruik, en zo zal OverlayGlas ook zijn eigen specifieke gebruik gaan krijgen. Uiteindelijk zijn er met OverlayGlas meer dingen mogelijk dan met het traditionele glas in lood. Maar traditioneel glas-in-lood kent bijvoorbeeld weer zijn eigen authentieke uitstraling, terwijl OverlayGlas een wat moderner inborst heeft.

OverlayGlas heeft niet alleen als doel een betaalbaar alternatief te zijn naast het vertrouwde traditionele glas-in-lood. OverlayGlas kan ook gebruikt worden voor heel andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het decoreren van uw douchedeur, veiligheidsglas of een mooie glazen vaas. Uw eigen creativiteit is de begrenzing van hetgeen er mee gedaan kan worden.

Ik wens u heel veel plezier in dit walhalla der mogelijkheden op het gebied van OverlayGlas.

Doe mee, en creëer ook in Nederland een andere manier voor het het decoreren van glas! Een andere manier die echt iedereen in staat stelt om de meest fraaie werkstukken te maken.

Scroll naar boven